Letselschade

Letselschade is zowel de lichamelijke als geestelijke (immateriële) schade die je ondervindt na een ongeval. Als het je overkomt, is het vreselijk. De financiële en immateriële gevolgen van letselschade kunnen groot zijn.

De kosten kunnen fors oplopen. Denk bijvoorbeeld aan medische kosten van huisarts, ziekenhuis, medicijnen en het inschakelen van huishoudelijke hulp. Of de materiële schade aan auto, fiets, kleding en dergelijke. Er kan ook immateriële schade ontstaan, zoals leed, veel pijn, gederfde levensvreugde.

In veel gevallen ligt het erkennen van aansprakelijkheid bij letselschade voor de hand. Er zijn diverse wettelijke regelingen die slachtoffers beschermen en aangeven wie in welke situatie aansprakelijk is de voor opgelopen letselschade.

Wat kun je zelf regelen? Welke verzekeringen heb je nodig om de financiële gevolgen van letselschade te ondervangen? Ook voor bijvoorbeeld juridische hulpverlening.

Laat je adviseren door een onafhankelijk adviseur. Vul je woonplaats in en krijg direct een overzicht van adviseurs bij jou in de buurt.

Zorg dat je het goed geregeld hebt!